Floradania.dk: Forfriskende planteidéer til advent

Forfriskende planteidéer til advent

Advent stammer fra latin og betyder (Herrens) komme. Og før vi får set os om, er det blevet første søndag i advent. Gør nedtællingen til den store aften frisk og levende i år, og brug potteplanter i adventskransen

Det handler først og fremmest om at lade sig inspirere af stil, form og farver og gå nye veje, når den årlige adventskrans skal planlægges. Lad kreativiteten blomstre, når du fyrer op under julestemningen, og giv den traditionelle udgave et forfriskende pust af natur og farveglæde med miniplanter.

Nedenfor ser du nogle forslag til nye måder at fejre advent på og sætte lidt ekstra kolorit på den mørke tid:

Asymmetrisk adventskrans
Placer 10 små lerpotter på en rød træplade. Lim dem på pladen, så der dannes en slags asymmetrisk krans. Plant kristi tornekrone (Euphorbia milii), mini julestjerner (Euphorbia pulcherrima) og million hearts (Dischidia ruscifolia) i potterne.

Tre af bloklysene er spiddet med tråd og stukket i jorden, mens det fjerde fastgøres på pladen for at understrege formen og skabe dybde. Pyntes til sidst med store og små paradisæbler og små grene af kristtorn (Ilex).

Rund koglekrans
Lim høje kogler på inder- og yderside af en halmkrans, så der dannes en “kløft” eller rand, der fores med plastic, som der kan plantes i. Sæt fire lys i metalholdere, og stik dem i kransen. Plant herefter forskellige miniplanter i randen. Pynt med glaskugler.

Til koglekransen har vi brugt: kongebegonie (Begonia rex), musehaleaks (Peperomia), slangeskind (Fittonia), alpeviol (Cyclamen) og husløg (Sempervivum).

Pink advent
Lav en "randform" af pap, der er limet sammen med limpistol, og beklæd den med filtet uld. Formen fores med plastic og tilplantes med miniplanter såsom kongebegonie, saintpaulia, koraltop (Kalanchoe) og hjerteranke (Ceropegia woodii). Slut af med at stikke fire lysholdere i pottemulden, og pynt formen med kogler og lavgrene.

Advent på et bræt
Plant fire krukker med miniplanter, og dæk af med sølvmos. Placer fire stagelys, et lys i hver krukke, og pynt med kobberblomster og glaskugler. Lavgrene monteres i forskellige niveauer og skaber sammenhæng. Arrangeres på et aflangt træbræt for at give en rustik og “varm” baggrund.

Her er brugt saintpaulia, sukkulenter, lavgrene og stenurt (Sedum).

Udover at tilføre stuen friskhed og liv, reducerer planterne brandfaren betydeligt i forhold til en tør grankrans, og det forbedrer kun det samlede resultat, at du kommer forbi med vandkanden en gang imellem.

Instagram