Floradania.dk: Forårshilsner inde og ude

Forårshilsner inde og ude

Løgblomster er dejlige forårsbebudere, der lyser op og bringer våren helt ind under huden. De findes i alle afskygninger og kan bruges til enhver lejlighed – både ude og inde

Perlehyacint, Muscari, stammer oprindelig fra Sydeuropa og hører med sine smukke blå, perlelignende blomsterklaser til de lidt mere specielle løgblomster. Fremhæv den intense blå farve og det enkle look med et neutralt underlag, og stil perlehyacinten et sted med masser af solskin.

Pynt op til fest med løg
Løgblomsters lave vækst og spændende former gør dem meget velegnede som bordpynt til forårets mange hyggelige sammenkomster. Lad borddekoration og bordkort supplere hinanden, og du får et festbord med personlighed og stil.

Plant løgblomsten, her småbladet fuglemælk, Ornithogalum, i et glas og dæk med sand. Stik naturgrene ned ved siden af løget og pynt med nåle med hvide perlelignede hoveder. Overfør idéen til bordkortet ved at bruge afklippede grene, hvorpå navneskilt og plante fastgøres med en nål.

Sjælden og elegant
Prøv noget nyt, og arranger de lidt sjældnere typer som fx vibeæg, Fritillaria, i et rundt fad og omkrans med barkstykker, eller placer iris i en skjuler, der matcher, og du har et skønt forårspotpourri.

Forårshilsen inde og ude
Løgblomster er vinterhårdføre og kan plantes ud i haven, hvor de kan nydes år efter år. Hvis vejret arter sig, men jorden stadig hård, er der dog rigtig gode muligheder for at peppe fortrappen og indgangspartiet op med søde forårshilsner fra løgblomster plantet ud i krukker, kurve eller farvestrålende blikspande. Her er mini-påskelijer, Narcissus ’Tête-à-Tête’, især velegnet årets første måneder.

De små, glade forårsbudbringere kan nydes indefra gennem køkkenvinduet, mens de udenfor skinner om kap med forårssolen og er en forfriskende velkomsthilsen til gæsterne.

Læs mere om løgblomster på www.logblomster.dk

Instagram