Floradania.dk: Floradania Innovation Award 2013: Danske gartnere i superligaen

Floradania Innovation Award 2013: Danske gartnere i superligaen

Kæmpe skulderklap til danske plante- og konceptnyheder ved festligt award-show på verdens største plantefagmesse i Essen i Tyskland

Under begejstrede klapsalver blev tre danske gartnere tirsdag belønnet med den danske plantebranches eftertragtede nyhedspris, Floradania Innovation Award.

For hvert år påkalder prisen, som blev stiftet i 2008, sig stadig større opmærksomhed fra den internationale presse og plantebranche og sætter tyk streg under, at de danske potteplantegartnere for alvor formår at markere sig på den internationale bane.

Bæredygtig Candyfloss
Vinderen af kategorien "Indoor Plants" er et nyt og spændende indslag i hortensia-repertoiret fra det odenseanske gartneri, 4Kløver. Mens hortensia oplever stor popularitet i disse år, udmærker den prisbelønnede Hortensia macrophylla ’Candyfloss’, som er plantens fulde navn, sig især på grund af sin naturlige vækstform og ensartede struktur, der bl.a. gør den velegnet som afskåren i buketter. Endvidere er den miljøvenlige produktion et plus.

Unik og autentisk Hebe
I kategorien "Outdoor Plants" er der spændende nyt til haven, terrassen og altanen i form af en helt ny Hebe-sort ved navn ’Zeastar’, udviklet af Gartneriet Kjærgårdsminde ved Nyborg. Ud over sit unikke udseende lagde dommerne vægt på plantens modstandsdygtighed og lange blomstring med smukke, store blomster i kraftige farver. Også her trak miljøvenlig produktion opad.

Stærkt havekoncept
Og der er mere at glæde sig til for havefolket med vinderen af kategorien "Concept", Garden Symphony® fra Gartneriet Pedersen A/S i Hørning. Konceptet slår let og harmonisk tonen an i havens krukker og bede og vil med sine forskellige og lettilgængelige farvekoncepter appellere til enhver smag.

De prisvindende produkter samt de øvrige nyheder vil alle være at finde i handlen i løbet af 2013.

The Flower Design Award
I forlængelse af Floradania Award-showet blev den første danske blomsterdesignpris nogensinde uddelt. Vinderen blev Urban Planting, der er et projekt udviklet af studerende fra Designskolen i Kolding.

For yderligere oplysninger kontakt:
Floradania Marketing A/S, tel. 6592 6266 eller email: marketing-@-floradania.dk. Læs mere om vinderne og de nominerede på www.floradania.dk / Nyheder.

Fakta:
Den danske nyhedspris, Floradania Innovation Award, dækker over kategorierne, "Indoor", "Outdoor", "Concepts" og belønner de danske gartneres innovationslyst.
Prisen uddeles hvert år i januar på verdens største plantefagmesse, IPM, i Essen, Tyskland.
Danmark producerer ca. 400 mio. planter om året, hvoraf ca. 70 % går til eksport.

Se vinderprodukterne her

Instagram