Floradania.dk: Efterårshaven fra nye vinkler

Efterårshaven fra nye vinkler

Større, fyldigere planter i stærke, intense farver som orange og gul er de tendenser, der kommer til at pryde efterårsbilledet i haven den kommende tid

Peter Martinussen, indehaver af Bo Grønt Høsterkøb-havecenter, Hørsholm i Nordsjælland, er ikke i tvivl om, at tendenserne indenfor såvel mode som medier er med til at præge forbrugerne, når de planlægger køb af planter til efterårshaven.

Gul og orange i modebilledet
-          Mens hvid, rosa og blå har været de helt dominerende farver i staudebedet de sidste 5-6 år, er mørkorange og lysegul nu på vej tilbage i modeverdenen. Det afspejler sig allerede nu i planteriget og bliver det helt store hit i 2012,

 forudser Peter Martinussen, og fortsætter,

-          desuden har begrebet "flammebed" været meget fremme i medierne hen over sommeren, og det har helt sikkert også været medvirkende til, at forbrugerne ser nye muligheder i efterårshaven fremadrettet.

Moderigtige danske planter
Ud over dansk design udmærker Danmark sig også for sit brede sortiment af planter til ethvert formål både ude og inde, og de danske gartnere er bestemt også leveringsdygtige i livskraftige planter i de helt rigtige modefarver.

En staude som Echinacea eller gul 'purpursolhat', har ifølge Peter Martinussen den helt rigtige gule glød og vil pryde haven år efter år.

-          I de 25 år, jeg har drevet havecentret er forbrugerne blevet stadig mere bevidste og målrettede, så det er kun naturligt, at tendenserne i modebranchen også overføres til de planter, vi omgiver os med,

slutter Peter Martinussen.

Skab din egen efterårshave
Vil du skabe din helt egen efterårshave, tilbyder havecentrene lige nu en bred vifte af planter, som kan plantes ud i krukker og tilføre efterårshaven det rette, farveintense udtryk, indtil frosten sætter ind.

Forslag til årstidens planter i den gul-orange farveskala:
Ajania
Capsicum
Echinacea
Kalanchoe
Chrysanthemum
Rosa
Thymus
Sedum
Solamun pseudocapsicum

Downloads:
FD_37_DK.rtf52 Ki

Instagram