Floradania.dk: Den kapske margerit – ny oplevelse år efter år

Den kapske margerit – ny oplevelse år efter år

Det er ikke så underligt, at den kapske margerit – eller Osteospermum på latin – er blevet én af sommertidens mest populære planter i de europæiske haver, krukker og altankasser. Uanset modens omskiftelige krav til aktuelle farver, er der altid en Osteospermum, der rammer plet

Med 30 forskellige farver fordelt på flere hundrede forskellige sorter er hele farvepaletten repræsenteret – fra de sarteste pasteller som creme, sart gul, fersken og rosa til skarp solgul, orange, mørkviolet eller to-farvet brændt orange-rød.

Det er dog ikke kun de mange muligheder for at vælge farve, der har gjort den frodige margerit til havefolkets yndling. Osteospermum er også én af de mest hårdføre udplantningsplanter, der findes, og den blomstrer overdådigt med et minimum af pasning fra maj, til frosten sætter ind.

Innovationslysten blomstrer.
Hvert år bruges der mange ressourcer på at produktudvikle, og der bliver sorteret med hård hånd i arvemassen, for kun de bedste overlever. Det er derfor håndplukket materiale, gartnerier producerer planterne ud fra. Bag udvælgelsen står førende forædlere med fokus på forbedret holdbarhed, kommende forbrugertrends eller farver til grund.

På den måde er der altid en farve, som passer.

Nem at passe
Lige så svær som planten er at udtale på latin, lige så nem er den at passe i praksis. For at sikre at den blomstrer hele tiden, er det nødvendigt at vande krukkerne, men det kraftige rodnet, som planten udvikler hen over sommeren, reducerer vandingsbehovet. Der kan med fordel gødes ca. hver anden gang.

Nyt udtryk – Ny oplevelse
Krukkerne bliver smukkere, hvis de visne blomster jævnligt nippes af, men det kan ikke betale sig at gemme den kapske margerit vinteren over. For året efter er der alligevel kommet endnu en ny farve til paletten, der kan skabe et nyt udtryk i havens krukker.

Fakta:
Osteospermum er det latinske navn for spansk eller kapsk margerit. Osteospermum, der er et-årig, trives bedst i direkte sol eller let skygge.

For yderligere information kontakt:
Floradania Marketing A/S, tel.: +45 6592 6266, email: marketing-@-floradania.dk

Relaterede planter:

Instagram