Floradania.dk: Capsicum sætter kulør på efteråret

Capsicum sætter kulør på efteråret

Capsicum – også kendt som prydpeber – er lige spændende som stueplante og som krukkeplante. Dens mangfoldighed af farver i rødt, gult, lilla og orange favner hele efterårets farvesymfoni og sætter kulør både inde og ude.

Netop nu, hvor sommerblomsterne er ved at synge på sidste vers i krukkerne, er Capsicum et oplagt valg til fornyelse med deres små, buttede farverige peberfrugter. Deres farverigdom skaber glæde og forlænger sæsonen med smukke krukker på terrassen eller altanen med flere måneder. 

Fælles for de farverige Capsicum er, at trives usædvanligt godt i krukker i den lidt kølige sensommer. Hertil kommer, at de holder længe og samtidig er meget nemme at passe, fordi årstidens lavere temperaturer og høje luftfugtighed betyder, at de ikke kræver nær så meget vand som sommerblomster. 

Et praktisk tip til krukker med Capsicum: Husk at skifte al jord i krukken og rengør den grundigt. Efter sommerblomsterne er jorden udpint og kan indeholde plantesygdomme.

Planten stammer oprindelig fra Sydamerika, hvor den findes naturligt udbredt. Capsicum placeres lyst, gerne i fuld sol og foretrækker en let udtørring mellem vandingerne. Hvis den stresses ved f.eks. overanding, kan planten tabe sine blade.

 

 

Familie               Solanaceae

Navn                  Capsicum annuum

Populærnavn      Prydpeber

Vanding             Hold pottejorden jævnt fugtig.

Gødning             Ca. hver tredje vanding i vækstperioden.

Placering            Ude/inde

Lysbehov            Trives bedst i direkte sol.

Oprindelse          Sydamerika

Instagram