Floradania.dk: Campanula - en klokkeklar, dansk succeshistorie

Campanula - en klokkeklar, dansk succeshistorie

Nogle planter er skabt til indendørs brug, mens andre trives bedst udenfor – og så er der dem, der kan klare begge dele

Campanula portenschlagiana eller klokkeblomst er en klokkeklar, dansk succeshistorie. Dens popularitet skyldes først og fremmest, at den er dekorativ både inde og ude, og så er den utrolig hårdfør, i og med at det er en staude, som kan tåle frost og komme igen år efter år.

Hovedsæsonen er fra medio marts til juni, men allerede fra januar er Campanula en utrolig populær plante i boligen, ligesom der sælges større og større mængder fra juli til oktober.

I boligen trives Campanula bedst på en lys plads, og den holder længst, hvis den ikke placeres for varmt. Planterne skal vandes ofte og tåler ikke at tørre ud.

Udendørs er Campanula særdeles velegnet til udplantning i krukker eller direkte i jorden omkring terrassen, i stenbede eller på skråninger. På grund af de utallige blomster vil planterne næsten fremstå som hele blå eller hvide flader, der dækker planterne flere gange fra forår til efterår.

Campanula kan også sagtens overvintre i krukker, men er her lidt mere udsat, end hvis den plantes i jorden. Ikke så meget på grund af frosten, men af risikoen for at tørre ud, når det fryser hårdt.

I 2010 blev der i alt produceret 20 mio. Campanula i Danmark.

Kilde: Floradania

Relaterede planter:

Instagram