Floradania.dk: Byd velkommen med planter i krukker, der matcher din stil og bolig

Byd velkommen med planter i krukker, der matcher din stil og bolig

Indgangspartiet er boligens velkomsthilsen, og de fleste af os vil gerne gøre krukken ved fordøren så personlig og individuel som mulig, mener livsstilsekspert, for gæstfrihed gennemsyrer den moderne families livsstil

Planter og personlig udfoldelse
Livsstilsekspert Niels Erik Folmann, kendt fra tv-programmet "Kender du typen?", mener, at der inden for de senere år er sket en ændring i vores måde at opfatte og omgive os med planter på.

-      Mens den ældre generation er vokset op med, at planter er noget statisk, man går og hygger om, har de yngre forbrugere opdaget nye og andre måder at bruge planter og blomster på og lade dem – f.eks. i form af store, tilplantede krukker ved indgangsdøren – være selve det medie, de iscenesætter sig selv med, siger Niels Erik Folmann og fortsætter,

-          Man vil gerne vise gæstfrihed, og når hoveddøren flankeres af noget grønt og blomstrende, får det automatisk gæsten til at føle sig velkommen. Hele den kultur omkring gæstfrihed gennemsyrer den moderne families livsstil. Når legekammeraternes forældre f.eks. kommer for at hente poderne, bliver de i dag helt naturligt inviteret inden for i boligen, men velkomstsignalet er udsendt allerede ved døren.

Haven – rammen om den moderne familie
Niels Erik Folmann oplever en øget interesse for planter og uderummet i det hele taget. Haven og den ro, den giver, når man stresser af med at hygge om planterne, mens ungerne spiller bold, er ifølge ham rammen om familielivet i dag, og han ser ikke krisen som en begrænsende faktor i forhold til familiens planteindkøb.              

-          Krise eller ej, de langvarige forbrugsgoder og eksotiske rejsemål er sat på stand-by, men den moderne familie vil ikke undvære den naturlighed og velvære, som planter og blomster giver både ude og inde. Og familien ofrer gerne tid på det ligesom med kæledyr, slutter Niels Erik Folmann.

Individuelt byggeri kræver individuelle krukker
Dorthe Vembye, der bl.a. er kendt for sine planteprogrammer på TV 2/Fyn, oplever parallelt med ovenstående gennem sit arbejde som blomsterdekoratør en større tendens blandt forbrugerne til at pynte op med individuelle krukker.

-          Når man går rundt i et typisk nyopført villakvarter, mødes man af mange forskellige stilarter, som ikke sender et entydig signal. Der er tale om meget individuelt byggeri, og samtidig er det et spørgsmål om smag og behag, 

siger Dorthe Vembye, og fortsætter,

-          det personlige engagement og valg af individuel stil skaber således også en stigende efterspørgsel efter skræddersyede krukkeløsninger. Potten ved trappen skal være en glad hilsen, når man kommer hjem, og det er meget forskelligt, hvad folk lægger i det.

Dorthe Vembye giver et eksempel,

-          en stor del af alle kvinder går efter en planteløsning, der har noget romantisk og autentisk over sig, men hvilke planter, der lige formidler netop det indtryk, afhænger af helt den enkelte kvinde. Derfor er det svært at lave en standardløsning. Men der findes et væld af skønne planter og spændende krukker, så man kan altid sammensætte lige den romantiske eller stilrene stemning, man ønsker byde velkommen med.

Eksempel på romantisk velkomsthilsen
Kurv plantet med roser og akeleje (Aquilegia)

Eksempel på stilren velkomsthilsen
Betonpotte med kødædende planter (Sarracenia)

Download HQ

Downloads:
floradania_02.rtf49 Ki

Instagram