Floradania.dk: Byd nye plantebekendtskaber velkommen

Byd nye plantebekendtskaber velkommen

Når vi nordboer besøger de sydlige himmelstrøg, bliver vi altid mødt med stor venlighed fra de lokale beboere. Mange spændende planter stammer fra de varme lande, så gengæld gæstfriheden, og byd dem inden for i boligen

Få et nyt plantebekendtskab
De fleste af de stueplanter, vi omgiver os med, har en eksotisk historie om deres oprindelse med sig i bagagen. Prøv noget nyt, og skab stemning i boligen med planter, der er vildtvoksende andre steder på kloden.

Alle de nedenfor nævnte planter er nemme at passe, så hvis du ikke er født med grønne fingre, er det lige et bekendtskab for dig. Inviter planterne indenfor, hør deres historie og få viden om, hvordan du får dit nye bekendtskab til at trives.

Dracaena 'Anita'
Grøn plante med lækre, friske blade. 'Anita' kommer oprindeligt fra Afrika, men findes i dag også på Costa Rica. 'Anita' holder af lys, men ynder ikke en plads i solen. Hun trives godt ved stuetemperatur, hvor hun skal have "fødderne i vand" og ikke må tørre ud.

Dracaena thalioides
Den beslægtede, dekorative Dracaena thalioides stammer fra Sri Lanka og tropisk Afrika og muligvis også Mellemamerika. Denne Dracaena har flotte, lange blade og er tilmed meget holdbar. Skal stå lyst, men tåler ikke direkte sol. Samtidig trives den som skyggeplante og kan uden problemer være din velkomsthilsen i en mørk entre eller gang. Trives ved stuetemperatur og må ikke tørre ud.

Calathea rufibarba
En sjov og speciel plante med lancetformede, olivengrønne blade med bølget bladrand og rødviolet bladunderside og stilk, heraf tilnavnet rødskæg. Planten stammer fra Brasilien, hvor den er naturligt udbredt. Rødskæg dyrkes som grøn stueplante og skal placeres lyst, tåler ikke direkte sol. Trives ved stuetemperatur og må ikke tørre ud.

Ceropegia
Ceropegia sandersonii kaldes også faldskærm og kan sagtens gå hen og blive din nye slyngveninde. Normalt er plantens ranker viklet om en fast form, men de robuste ranker kan nemt formes til nye udtryk. Vær ikke bange for at arrangere planten anderledes, fx ved at lade planten gro i klart glas, så du kan kigge ind til rødderne. Ceropegia tåler lys, men ikke direkte sol. Trives ved stuetemperatur og må ikke tørre ud.

Parthenocissus
Parthenocissus med det fornemme populærnavn, Prinsessevin, er en slyngplante i vinfamilien. Den stammer fra det tempererede Asien og Nordamerika. Planterne klatrer op ad blomsterstande med små plader, som hæfter sig på stort set alle ujævne overflader. Ud over anvendelse som stueplante bruges flere arter også som prydplanter på bygninger, bl.a. rådhusvin.

Downloads:
FD41_DK.rtf55 Ki

Instagram