Floradania.dk: Bord dæk dig

Bord dæk dig

Det er ikke kun menuen, der skal tages stilling til, når juleaften planlægges, bordpynten er en lige så stor del af festen. Gør julebordet personligt med planter, der matcher smag og stil

Skal vi have gås eller and … er et af de helt store spørgsmål i mange familier, når juleaften nærmer sig. Det finder man som regel en mindelig løsning på, men hvad med selve rammerne for den store aften? Hvad skal øjnene frydes over, mens den dejlige julemiddag nydes med ganen?

Bordpynt med planter
Med planter kan du skabe lige præcis det udtryk, der understreger din personlige stil, hvad enten du foretrækker det enkle og elegante eller er mere til fest og farver.

Sart og stilrent
Hvid er vinterens farve, og hvad er smukkere og mere stemningsfuldt end et enkelt og stilrent julebord? Find den hvide damask frem, og brug planter med ranker som fx pletter i luften eller Muehlenbeckia. Pynt med glaskugler og kogler, lys og grene, det er elegant og festligt.

Knald på julen
Skal der mere knald på farverne, er der ligeledes masser af muligheder med planter. Dæk bordet med en neutral dug i fx hør og skab julehyggen med julens miniplanter, julestjerner, alpevioler sammen med Schlumbergera i glade, varme farver, og pynt med æbler. Det sætter kolorit på julebordet, og skaber masser af liv og fest.

Bordarrangementerne kan naturligvis pynte på julebordet i juledagene, men hvorfor kun glæde sig over de dejlige plantearrangementer ved måltiderne? Brug planter i juleudsmykningen af hele huset, og lad den dejlige friskhed, planter giver, blande sig med julestemningen.

Små juletableauer med planter og lys
Skab små, hyggelige plantetableauer med hver sin lille julefortælling rundt omkring i stuerne – lav fx et arrangement på sofabordet og et andet på skænken, hvor du afstemmer planternes farve og udtryk med indretningen.

Pynt fx et fad med planter og lys med julekugler og kogler. Pak jorden på planten ind i et blad. Forbind alle planterne med tynde, farvede træpinde, som stikkes igennem planterne.

Du kan også lave en elegant dekoration med hvide lys. Fastgør kogler trådet tæt på rækker ved at stikke dem ind i en oasisblok beklædt med mos. Lav huller i oasisblokken, og plant grønne Sedum makinoi Max ned i dem. Fastgør lysholderne til sidst.

Friske planter brænder ikke
Fremhævelse af indretningen er ikke den eneste gevinst ved at bruge levende planter – brandfaren er langt mindre end ved juledekorationer med gran og grene, der tørrer ind, som tiden går. Saften i blade og blomster på de levende planter sætter en naturlig stopper for, at ilden næres unødvendigt, og da planterne tilligemed skal vandes jævnligt, er det med til at nedsætte risikoen yderligere.

Downloads:
floradania_49_dk.rtf43 Ki

Instagram