Floradania.dk: Adenium obesum – en rose fra ørkenen

Adenium obesum – en rose fra ørkenen

Adenium obesum, ørkenrose, er en ny og spændende stueplante. Det er en såkaldt stammesukkulent, der kan blive op til 2 meter, men forhandles 20 – 40 cm høj.

Adeniums specielle vækstform, den kraftige stamme og de knudrede rødder samt de mange kortere grene med de skruestillede blade, giver planten et flot, skulpturelt udseende. De holdbare, smukke røde til pink blomster, der ses fra maj til august, forøger Adeniums prydværdi yderligere.

Ørkenrose findes vildtvoksende i tørre ørkenområder i det østlige Afrika. I den kraftige stamme kan planten oplagre væske gennem længere tid, så den kan modstå lange perioder uden vand. Det betyder, at ørkenrose er en utrolig hårdfør stueplante, som tåler placering i direkte sol f.eks. i sydvinduet. Det er en stueplante, der skal tørre ud mellem vandingerne og vandes sparsomt. Planten kan klare, at man glemmer at vande den.

I vinterperioden, hvor lyset er sparsomt, skal Adenium som andre sukkulenter vandes meget lidt. I denne periode kan planten smide bladene, men nye bryder frem igen om foråret. Ørkenrose er heller ikke gødningskrævende, men gødes med halv gødningskoncentration i vækstperioden fra april til september.

Med sin sjove facon og hårdførhed er ørkenrose en stueplante, der i høj grad appellerer til den travle forbruger, der ikke har så meget tid til at passe planter, men som gerne vil pynte op med noget dekorativt og særpræget.

Relaterede planter:

Instagram