Floradania.dk: Vink farvel til dine sommerplanter – med god samvittighed

Vink farvel til dine sommerplanter – med god samvittighed

Der findes masser af både stueplanter og udendørs planter, som trives glimrende uden for meget pasning. Mange af disse planter er aktuelle i feriesæsonen, og med lidt sund fornuft og gamle husråd i bagagen, kan du drage af sted på ferie med god samvittighed

Hvis du lige tænker over lys- og varmeforholdene indendørs en ekstra gang og trækker stueplanterne lidt væk fra den brændende sol i vinduespartierne, kan de fleste stueplanter snildt overleve en uges tid uden opsyn – faktisk behøver orkidéer, som er meget populære stueplanter, i det hele taget kun at blive vandet en gang om ugen.

Selvvanding med flaske
Skal du være væk i længere tid, er et godt råd til især blomstrende planter at fylde en flaske med vand og sætte den på skrå ned i jorden. Så drikker planten selv, det den har brug for.

Sukkulenter opmagasinerer vand
En af de plantetyper, der ikke tager skade af at tørre ud mellem vandingerne, er sukkulenter. Vandet opmagasineres i de kødfulde blade og kan således sagtens tåle at blive ladt tilbage, når familien drager af sted på ferie.

Sansevieria eller "Svigermors skarpe tunge" er også en ret hårdfør plante, som kan klare sig op til en hel måned uden vand, og det samme gør sig gældende for Ceropegia eller "hjerteranken". I det hele taget kan en del grønne planter med kraftige blade klare sig i en periode med et minimum af pasning.

Pasning af udendørskrukkerne
Når det drejer sig om at holde liv i de udendørs planter, kræver det igen kun lidt omtanke og ekstra planlægning. Af flere årsager er det dog altid en god idé at få naboen eller familien til at holde øje med ejendommen og dine planter, når du er på ferie.

Sørg evt. for at stille krukkerne et beskyttet sted, fx under et halvtag eller langs huset under tagskægget i ly for den værste sol, som sommeren byder på.

Skulle skaden være sket, har du bare en god undskyldning for at tage hul på det væld af spændende sensommerplanter, der kan skabe nyt farvespil i krukkehaven.

Forslag til planter, der kan klare 14 dage uden vand:
Adenium
Aloe vera
Sansevieria
Ceropegia
Peperomia
Beaucarnea
Hoya
Sukkulenter
Zamio 'Supreme'

Instagram