Floradania.dk: Tips til den moderne bolig

Tips til den moderne bolig

Planter bringer fornyelse og friskhed ind i stuerne, hvor de i stigende grad integreres i boligens interiør. Placer dem på strategiske steder, alt efter hvordan de passes, og få den fulde effekt af dem

Planter stiller forskellige krav til pasning. Nogle har brug for både meget lys og vand, mens andre klarer sig fint uden vand i op til en måned. Som hovedregel skal de blomstrende planter vandes jævnligt, dog uden at soppe i vand. Derfor er det praktisk at anbringe dem et sted, hvor fx resterne i vandglasset fra aftensmaden kan gøre gavn.

Grønt interiør
Planter er enestående til at give indretningen ekstra personlighed og kant, når de indgår i den iscenesættelse og funktion, der er i rummene i forvejen.

Plant fx en flot, pink Schlumbergera, efterårskaktus, i en kande i samme farve og sæt den på spisebordet, eller plant nogle stykker sammen i en smart kurv eller skål.

Det er også en sjov idé at placere en plante i en sød skjuler, der matcher bøgerne og udtrykket i reolen.

Færdige planteløsninger
I takt med at planter opfattes på lige fod med andre interiørting, udvikles der mange færdige løsninger, som hurtigt og nemt kan passes ind i indretningen.

Magnetpotter med miniplanter er ikke bare et kreativt og funktionelt indslag til boligen, hvor de bl.a. gør lykke på børneværelset eller på emhætten mv., de kan også snildt anvendes på kontoret, hvor de kan sidde på skrivebordsbenene eller på whiteboard i mødelokalet.

En anden moderne og fiks interiør-løsning er små sukkulenter i træramme, som ud over at være dekorative og nemme at passe, uvilkårligt pepper billedhylden med de andre rammer op.

Krydderhave indenfor
I vinterhalvåret, hvor vi har brug for ekstra vitaminer, er krydderurter et godt og sundt tilskud til kosten. Skab din egen altankasse med krydderurter i vindueskarmen, hvor de er nemme at komme til og bruge i madlavningen.

Billedtekst:Iscenesættelse med planter giver indretningen kant, her Schlumbergera

Billedtekst: Pynt med planter, og skab liv i reolen eller andre steder med planter, der ikke kræver så meget vand, som fx Echeveria

Billedtekst: Grønne miniplanter er et sjovt og frisk indslag på opslagstavlen

Billedtekst: Fiks interiør-løsning med små sukkulenter i træramme

Billedtekst: Tag krydderurterne ind i vindueskarmen

Billedtekst: Planter integreres i stigende grad i boligens interiør. Lav sofabordet om til en lille græsplane i vinterhalvåret med Sagina.

Instagram