Floradania.dk: Sensommer i farver

Sensommer i farver

Med sensommeren binder naturen sin egen smukke sløjfe på sommeren. Udnyt de lune stunder, og skab dejlige sensommer-oplevelser på terrassen og i haven med årstidens planter

Celosia, Rosa, Chrysanthemum

Astilbe, Dianthus, Nepeta

Capsicum, Cypressus, Rosa, Thymus

Hebe, Cotula, Sedum, Cypressus

Scabiosa, Salvia, Gentiana, Capsicum

Hydrangea, Campanula, Lavandula, Aster

Lavandula, Salvia, Krydderurter

Sensommerens farversceneri er som sagte baggrundsmusik i afstemte toner eller en stemningsfuld teaterkulisse, der danner den perfekte baggrund for mere livlige indslag.

Blik for helheden – Sans for detaljen
Når du komponerer dit sensommer-værk handler det om at bevare helheden og samtidig indflette detaljer, der sørger for liv og dynamik i form af farvevalg, form eller højdeforskel.

Med planter i stærke, afstemte farver kan du fx frembringe et anderledes frisk og fyndigt sensommer-udtryk. Placér pink Celosia, roser og krysantemum sammen på et lille havebord, og nyd de glade farver.

Stemningsfyldte stauder
Lav et sensommer-potpourri med stauder, her nellikerne Dianthus ’Thickled Pink’ og Dianthus barbatus, samt Astilbe ’Fanal’ og bagerst akskatteurten Nepeta ’Walkers Low’. Da stauder er flerårige, kan du nyde dem nu, mens de står i fuldt flor og glæde dig til næste år, hvor de kommer igen.

Gul sensommer
Befinder dit sensommer-drømmeunivers sig i den gyldne ende af skalaen kan du fx matche timian og stedsegrønne dværgcypres med gule potteroser, der glider over i en gul symfoni af prydpeber (Capsicum) med små frække stænk af orange og lilla. Prøv også at hype spraglet hebe med gule cotula og stenurt (Sedum).

Blå time
Hvis du inddrager havens inventar eller møbler er det pludseligt muligt at skabe nye, spændende setup, som kan nydes fra terrassens eller havens læfyldte hyggekroge. Lav fx en afdæmpet blå sensommer-fortælling med Gentiana, prydpeber, salvie og skabiose, eller trap ned til blå time med en flot og frodig opstilling med bl.a. krybeklokke (Campanula), asters og hortensia (Hydrangea).

Indgangsparti og fortrappe er ligeledes super velegnet til flotte sensommer-arrangementer med fx lavendler og forskellige krydderurter, som både byder velkommen og slår sensommer-tonen an på én og samme tid.

Instagram