Floradania.dk: Pynt op til jul i din stil

Pynt op til jul i din stil

December er både hektisk og hyggelig. Brug juleblomster som fællesnævner for de mange aktiviteter, der skal foregå, inddrag familien i gøremålene, og du er allerede godt på vej til en hyggelig julemåned.

Familiehygge
Julestjernen er indbegrebet af traditionel julestemning og familiehygge. Lad planten danne rammen for et uformelt familiemøde, hvor I hygger over et fad lune æbleskiver. Imens aftaler I, hvad julemåneden skal indeholde, hvordan hjemmet skal pyntes op, hvad skal der bages, hvem, der gør hvad – og ikke mindst, hvornår der skal julehygges!

Gaveidé til julevisit
December byder vanen tro på en række hyggelige sammenkomster, hvor man meget naturligt har en lille gave med. Anbring fx en mini-julestjerne i en smart skjuler, bind et silkebånd om, og du har den sødeste værtindegave, der kan holde lige indtil jul.

En anden mulighed er at anbringe den velkendte, højrøde julestjerne i sjov, moderne skjuler og arrangere den som et lille juleeventyr i fx vindueskarmen eller på reolen. Husk at pakke gaven godt ind, da julestjernen, der stammer fra Mexico, ikke er gode venner med ”Snemand Frost”.

Pynt til julebordet
Det er også rart at få aftalt i god tid, hvordan julebordet skal se ud i år, så man kan begynde at glæde sig til den store fest. Farvespektret inden for julestjerner er i sig selv et rent farveorgie, der spænder fra sart hvid, over i lime, laksefarvet til postkasserød og dyb intens rød – nærmest bordeaux, så det er ikke muligheder, der mangler.

Vælg fx et elegant, nordisk udtryk med en lys mini-julestjerne placeret i en lilla serviet ved hver kuvert eller et fad med laksefarvede mini-julestjerner som omdrejningspunktet for julebordet.

Gør-det-sjovt  –  Gør-det-selv 
Det er sjovt at kreere sine egne juledekorationer sammen med børnene, som sagtens kan gå til hånde med lim, pynt og plantemateriale. Her er en god idé til en elegant og enkel juledekoration, der kan glæde og lyse op i hele den søde juletid.

Du skal bruge:
Julestjerne, pudemos, glasskål og snedrys, hvide grene, lim, pynt (her iskrystal).

Sådan gør du:
Placér julestjerne og pudemos i glasskålen, pynt med snedrys, her revet stearin. De hvide grene placeres i potten, så de står fast ved hjælp af julestjernen og det pudemos, der er placeret i bunden af glasskålen. Til sidst pyntes med små hvide iskrystaller, der limes på skålen og grenene.

Fakta:
I 2012 blev der produceret 8,5 mio. julestjerner i Danmark.
Julestjernens botaniske navn Euphorbia pulcherrima betyder ”den smukkeste af alle Euphorbier”.
Julestjernen skal vandes jævnligt og helst i underskålen, men må ikke soppe i vand.

Relaterede planter:

Instagram