Floradania.dk: Planter med en historie til krukker og potter

Planter med en historie til krukker og potter

Foråret er her, og udvalget af udplantningsplanter fra de danske gartnerier til krukker og potter er både stort og spændende.

I blomsterbutikkerne søger kunder efter det specielle. Her er fire gode eksempler på planter med en historie, og som egner sig fortrinligt til blomsterhandelen. De har alle deres særpræg – lige fra den kødædende Sarracenia til den duftende og myggebekæmpende Pelargonium – og de skaber hver for sig deres eget helt specielle univers i krukker og potter på terrassen eller altanen.

Med sine røde blomster skaber Crassula coccinea sommerstemning for alle pengene, og den appellerer til både yngre og ældre forbrugere. Samtidig egner den sig fortræffeligt til at stå sammen med andre solkrævende og robuste planter. Agastache er utrolig smuk, når flere sættes sammen og skaber en lille koloni af blå spyd, som tiltrækker sommerfugle og humlebier. Og så kan man ovenikøbet bruge den til te og salat.

Velkommen til en herlig sommer med danske planter i krukker og potter!

Skab et tema med ”Specielle planter” i butikken. Præsenter planterne i passende krukker og potter. Skab terrassestemning i butikken og sæt en parasol, et lille bord og stole op i præsentationen. Fortæl historien om disse planter, og hvordan man får mest ud af dem.

Sarracenia hybrid
Sarracenia hybrid med populærnavnet ‘Fluetrompet’ er en kødædende plante. Den fanger insekter i dens trompeter, hvor den på kanten producerer en nektar, som tiltrækker insekterne. Den er oprindelig fra de sydøstlige USA, tåler direkte sol og kan trives både inde og ude. Sarracenia er vinterhårdfør og tåler frost ned til -20 grader. Holdes jævnt fugtig, skal ikke gødes og vandes helst med regnvand.

Crassula coccinea
Crassula coccinea – også kendt under navnet ’Solglød’ – stråler af sommer. Den stammer fra Sydafrika, og er en hårdfør sukkulent, som elsker direkte sol. ’Solglød’ blomstrer med et hav af små røde blomster, der åbner sig langsomt. Den ser helt fortryllende ud i grove rustikke krukker og kurve. Må gerne tørre let ud mellem vandingerne. Egner sig til brug både inde og ude.

Pelargonium graveolens
Pelargonium graveolens, der måske kendes bedre under navnet Rosengeranie, er en duftende plante. Udover sin umiddelbare skønhed har den også den fordel, at dens duft er med til at holde myg på afstand – ikke dårligt i aftentimerne på terrassen. Den trives både ude og inde, tåler ikke direkte sol og skal holdes jævnt fugtig. Sæt flere sammen i en krukke eller kurv og skab et duftende blomsterhav.

Agastache hybrid
Agastache hybrid med populærnavnet ’Indianermynte’ er en prægtig plante, der med sine blå-lilla spyd kan nå en højde på omkring 50 cm. Den tager sig formidabelt ud, når flere planter sættes sammen, og skaber et liv uden lige, når den tiltrækker sommerfugle og humlebier. Tåler direkte sollys og pottejorden holdes jævnt fugtig. Kan udplantes i haven, er flerårig og fuld vinterhårdfør.

Instagram