Floradania.dk: Nordic Flower Expo 2015: Specialkulturer i sommerligt look

Nordic Flower Expo 2015: Specialkulturer i sommerligt look

På Floradania Marketings fællesstand på Nordic Flower Expo messen i Malmø fra den 13.-15. april er der mulighed for at besøge udstilling med specialkulturer i ny, aktuel kontekst

Streptocarpus

Erysimum

Parthenocissus

Browallia

Clerodendrum

Aeschynanthus

Chirita

Hydrangea

Rhoicissus

Ceropegia

Stephanotis

Ginkgo biloba

Rosa

Begonia

 

Denne gang sætter udstillingen fokus på specielle og sommerlige oplevelser med de sæsonaktuelle specialkulturer:

Streptocarpus også kaldet spiralfrugt er en frodig og charmerende stueplante, der blomstrer i ét væld hele sommeren. Blomsterne holder 4 uger samtidig med, at planten er selvrensende og ikke drysser. Sommerens must have!

Erysimum er navnet på en farvestærk forårsbebuder med dæmpet duft. Planten er frodig, nem at passe og meget holdbar. Den er velegnet til kantbede og i krukker – gerne plantet i grupper. Slank og sommerlig staude.

Parthenocissus eller prinsessevin er som navnet antyder et ”fornemt” medlem af gruppen af slyngplanter i vinfamilien. Planten, der er beregnet til indendørs brug, har små, fine takkede blade og er velegnet til både at hænge eller klatre op ad stativ eller bøjle. Prinsessevin stammer fra det tempererede Asien og Nordamerika og trives på en lys placering.

Browallia speciosa er en charmerende og blomsterrig plante, der både kan anvendes inde og ude. Den har friske grønne blade og søde stjerneformede blomster i hvid eller blåviolette farver. Browallia stammer fra det varme og fugtige Columbia og elsker derfor varme. I de kølige forårsmåneder er den velegnet i udestuer, men den trives glimrende udendørs om sommeren, hvor den fortsætter blomstringen.

Clerodendrum ugandense eller blåvinge er en frodig og yndefuld klatreplante. Dens fine blå og hvide blomster, der minder om sommerfugle, har givet den det søde og sommerlige populærnavn, og da den er velegnet både inde og ude i krukker, er chancen for, at den får besøg af en sommerfugl, pænt stor.

Aeschynanthus dækker over en serie af spændende planter, der matcher moderne boligstil. Planterne, der er kompakte og stedsegrønne med flotte blanke blade i forskellige former, byder på mange anvendelsesmuligheder i boligen – fx kan der skabes små, grønne oaser, der bringer liv og glæde til moderne, travle forbrugere på den nemme måde.

Chirita tamiana, hvis navn endnu er forholdsvis ukendt, giver straks større genkendelse, når den omtales som en elegant ”kusine” til Saintpaulia. Chirita, der stammer fra det nordlige Vietnam, har charmerende hvide blomster med et strejf af lilla og er også meget dekorativ uden blomster med sin roset af friske grønne, små runde blade. Og så er den nem at passe.

Hydrangea macrophylla 'Avantgarde'. Hot, hottere … hortensia – tydeligere kan det næppe siges.  Den moderigtige og skulpturelle hortensia med det fantastiske blomsterhoved i overstørrelse i 21 cm potter vil pynte både inde og ude – fx i entréen, på gulvet i stuen eller i hyggelig lækrog på terrassen. Planten kan pryde i op til 3 måneder, med spændende farveskift fra hvid / limegrøn, sart rosa / pin til antikgrøn / bordeaux undervejs.

Rhoicissus digitata eller perlevin danner små rødlige perler, som minder om druer, heraf navnet. Slyngtråde på bladenes underside hjælper planten med at holde fast. Rhoicissus digitata kan bindes op og klippes efter behov. Den tåler lettere udtørring.

Ceropegia eller faldskærm er en klatreplante med sjove blomster, der ligner en udfoldet faldskærm, og som springer ud igen og igen. Den er velegnet til sydvendte vinduer og meget nem at have med at gøre, da den kan klare sig uden vand i op til to uger. Stueplante, faldskærmsudspringer og slyngveninde.

Stephanotis eller duftranke spreder stemning og velvære i boligen med sin naturlige, sunde duft. Den feminine plante kan også anvendes i brudebuketter og som bordpynt med rankerne foldet ud. Duftranken
trives på lyse og kølige steder og kan derfor også bruges som levende gardin i vinduespartier. Elegant slyngplante med duft og ynde.

Ginkgo biloba også kaldet tempeltræ voksede rent faktisk på dinosaurernes tid. I gamle dage spiste østens munke bladene for at kunne holde på vandet, deraf navnet ”Tempeltræ”. I dag anvendes Ginkgo biloba i naturmedicin, der styrker hukommelse og koncentration. Den bruges også i shampoo, creme og sæbe. Verdens ældste lægeplante med spændende historie.

Ny størrelse og nye muligheder med langtidsholdbar, eksklusiv Infinity ® potterose med ekstra store blomster i 15 cm potte. Rosen har mørke, blanke blade og er meget velegnet til den moderne bolig.

Begonia rex eller kongebegonie dækker over et bredt spektrum af forskellige sorter, som alle er kendetegnet af spændende blade, der tilfører indretningen fornyelse. Mangfoldigheden og forskelligartetheden i bladenes form, farve og struktur er et andet særligt træk, og så er planterne oven i købet luftrensende. Om sommeren liver Begonia rex op i krukkehaven.

Fakta: Formålet med udstillingerne med specialkulturer er at rette fokus mod nogle af de spændende kulturer, der kun produceres i begrænset antal, men som er med til at gøre det samlede sortiment bredt og interessant. Initiativet udmøntes i form af særudstillinger på nationale og internationale messer, hvor der hver gang udstilles 10-12 sæsonaktuelle specialkulturer. Kulturerne iscenesættes med hver sin specielle historie i tekst og billeder. De omtalte specialkulturer kan ses på Nordic Flower Expo, stand D.010 den  13.-15. april i Malmö, Sverige.

 

 

Instagram