Floradania.dk: Kendte og deres favoritplanter

Kendte og deres favoritplanter

Der er stor forskel på, hvordan vi indretter os med planter – om vi er til det romantiske blomstrende, det luftrensende grønne eller de nemme og trendy sukkulenter. Hele det brede spektrum skal de professionelle fra livsstilspressen dække i deres formidling

Planter er en personlig sag
En af de vigtigste opgaver for de journalister, boligstylister og andre kreative fag, der bruger planter i deres arbejde, er at tilgodese så mange forskelligheder som muligt. Men når de professionelle formidlere, vi kender fra medierne, ikke er på arbejde, har de også en personlig favorit.

Floradania, der er den danske plantebranches fælles markedsføringsselskab, afholdt i sidste uge sit årlige pressemøde for livsstilspressen og bad her om lov til at fotografere nogle af deltagerne med deres favoritplante.

Her er deres valg i ord og billeder:

Ann Lind Andersen, Planlægningsredaktør Go’ morgen & Go’ Aften Danmark, TV 2.
Bougainvillea eller trilingranke får mig til at tænke på sydens sol og sommer. Denne mindre udgave passer perfekt til min altan, som er sydvestvendt.

Anna-Lise Aaen, redaktør på idényt.
Stephanotis eller duftranke har, som navnet også antyder, en vidunderlig duft. Den er dekorativ året rundt og kan også bruges i buketter.

Charlotte Ravnholt, redaktør på Bo Bedre.
Hydrangea eller hortensia. Jeg er vild med hortensiaens frodige og romantiske udtryk. Det, at den skifter farve hen over sæsonen, giver variation, og så kan den plantes ud om sommeren.

Signe Lund, boligredaktør på Femina.
Echeveria eller roset. Jeg er bedst til at passe udendørsplanter – indenfor dør de nemt for mig, derfor sværger jeg til at have sukkulenter indenfor – de er både dekorative og (næsten) umulige at slå ihjel. Og så kan de også bruges udenfor som tæppebed.

Stine Tidselbak Jacobsen, Kreativ chef hos ELLE & Elle Decoration. 
Ocimum basilicum eller prydbasilikum. Lige en plante for mig, den er både funktionel med sin skønne duft og samtidig dekorativ.

Lotte Bjarke, redaktør på Gartnertidende.
Papaver eller fjeldvalmue. Jeg er ret vild dens feminine og enkle udtryk og den smukke sartgule farve. Og så er den meget velegnet i krukker og bede.

Trine Marlene Korreborg, kreativ direktør i Marketsquare.
Jeg faldt for Begonia rex på grund af dens flotte farve og luftrensende effekt, og så kan den også plantes i krukker udenfor om sommeren.

Dorthe Kvist, blogger, forfatter og havedesigner fra meltdesignstudio.
Ginkgo biloba eller tempeltræ er verdens ældste plante. Jeg har selv en stor udgave derhjemme og synes, planten har en spændende historie. Desuden indgår den i kosttilskud, der vedligeholder hukommelse og koncentrationsevne.

Anja Hellberg, redaktionschef hos BOLIG Magasinet.
Sarracenia eller fluetrompet. Ud over at kødædende planter er meget flotte og skulpturelle, kan de også plantes ud i krukker. Faktisk er denne her ret hårdfør og tåler ned til -10oC.

Dorthe Liljensøe, redaktionssekretær på SØNDAG.
Ocimum baslicum eller prydbasilikum. Den har en fantastisk duft, og selv om denne type ikke kan spises, er den et hit i haven.

Instagram