Floradania.dk: Hibiscus – en farvestrålende prydplante inde og ude

Hibiscus – en farvestrålende prydplante inde og ude

Hibiscus rosa-sinensis, hawaiiblomst, er med god grund en populær prydplante, for uanset hvor du placerer den, skaber den en smuk tropisk stemning med sine store, enkelte eller dobbelte, farvestrålende blomster. De findes i mange blomsterfarver som hvid, gul, rosa, pink, rød, abrikos, orange eller tofarvede. Bladene er skinnende mørkegrønne og kan have mange forskellige former

Endnu en grund til Hibiscus’ store popularitet er, at den er én af de få blomstrende stueplanter, der tåler placering i bagende sol i sydvinduet. Hibiscus elsker nemlig sollys og trives bedst lyst eller i direkte sol.

Hibiscus, en fantastisk og farverig haveplante med tropisk udtryk selv i skandinaviske haver
De færreste er måske klar over, at Hibiscus også er særdeles velegnet til udplantning i krukker eller direkte i havens bede fra juni til august, hvor den helst skal plantes på en solrig, læfyldt plads.

Ved udendørs placering kan Hibiscus langsomt vænne sig til temperaturer ned til 10° C. Planten trives derfor også godt i udestuen. Hibiscus blomstrer med nye blomster hele sommeren, hvis den er placeret lyst i haven, på terrassen eller på altanen.

Fra april til september gødes Hibiscus én gang om ugen, resten af året én gang månedlig. I sommerperioden vandes ofte, i vinterperioden mere sparsomt.

Relaterede planter:

Instagram