Floradania.dk: Green Living: Pelargonier i Boligen

Green Living: Pelargonier i Boligen

 

Pelargonien er en stjerne blandt have- og altanplanter. Med dens glade farver og mange forskellige typer, skaber den sommerstemning, glæde og øger følelsen af velvære. Samtidig er denne plante nem at passe og langt mere alsidig end mange tror. Pelargonier er perfekte til enhver livsstil.

Med eller uden altan, så er der rig mulighed for at omgive sig med Pelargonier indendørs. 

Med den rette omhu kan denne alsidige plante også overleve på et lyst indendørs sted og skabe en glad og oplivende sommerstemning med sit farveflor.

Engelske pelargonier
De engelske pelargonier er bedst egnet til dette. Med sine mættede farver, ofte med et mørkt øje i midten, er dette pelargoniernes skønhedsdronning. De engelske pelargonier blev oprindeligt forædlet som en indendørs plante og i modsætning til de klassiske udendørs pelargonier, blomstrer de i det tidlige forår. Der er også sommerblomstrende sorter, der trives udendørs på steder, der er beskyttet mod vind og regn.

Duftpelargonier
Spiselige duftpelargonier kan også nydes indenfor og scorer højt med dens mange duftvariationer. Fra citron, mynte og rosenduft til muskatnød, ingefær, æble og appelsin eller fersken, chokolade og cola, du kan finde næsten enhver duft. Duftpelargonier er en fantastisk tilføjelse til klassiske krydderurter og kan bruges på en række forskellige måder i det kreative køkken.

foto kredit: "Pelargonium for Europa".

Relaterede planter:

Instagram