Floradania.dk: Gi’ terrassen en ansigtsløftning

Gi’ terrassen en ansigtsløftning

Nu er det tid til at indrette terrassen, så den er klar til at danne den perfekte ramme om sommerens udeliv. Prøv noget nyt i stedet for at gøre, som du plejer. Lad farverne forføre og skabe præcis den sommerstemning, du drømmer om i år.

Farverne får du med blomster og planter. Uanset hvilken stil, der er din, er der uendeligt mange muligheder for at understrege den ved hjælp af levende staffage i indretningen.

Er du til en lys, let og romantisk stemning? Eller synes du, at terrasseuniverset skal peppes op med frække farvestænk? Gå på jagt i det store udvalg af sommerblomster og fang dem, der passer til dine ideer. Du vil opdage, at der er alle muligheder, for at skabe flotte og spændende effekter med såvel gamle kendinge i nye farver som helt nye plantearter.

Kunsten at skabe en vellykket helhed handler først og fremmest om disciplin. Det gælder om at vælge en stil og en farveholdning – og om at holde sig til den, så der ikke opstår signalforvirring.Lad farverne og formerne tale men lad dem især tale sammen. Er du så heldig at have flere terrasser, kan du give dem hver deres farvespektrum.

Du kan plante de forskellige planter sammen i en krukke, men du kan også plante hver art i sin krukke og så siden sætte krukkerne tæt sammen til en smuk helhed. Det er en fleksibel løsning, der gør det muligt at ændre billedet i sommerens løb.

En lys og romantisk sommerstemning skaber du med lette tone-i-tone kombinationer, hvor hvide eller pudderfarvede nuancer dominerer. Virkningen bliver markant, når du lader den samme farveholdning gå igen i hele indretningen. Vælg blomster i hvide og pudderfarvede nuancer og understreg med bladplanter med elegant, sølvfarvet løv.

Hvis du mere er til minimalisme med kulør, skal du se dig om efter planter med iøjnefaldende skulpturel vækst og blomster i lækre pangfarver. Orange, pink og citrongul virker som en vitaminindsprøjtning, når farverne sætter prikken over i’et i et minimalistisk gråt univers domineret af flisernes rene linjer og stramme former. Virkningen bliver flottest, hvis du styrer dig og ikke går amok i farver men holder dig til en enkelt eller to og lader den gå igen i blomster og krukker og måske i puderne til havemøblerne.

Hvid romantik
Argyranthemum frutescens
Rosa
Hydrangea macrophylla
Muehlenbeckia

Lækker i lime
Callibrachoa
Euryops chrysanthemoides
NemesiaIpomoea

Pink pletskud
Cleome
Dipladenia
Dahlia
Oxalis triangularis

Instagram