Floradania.dk: Gentiana - Alpin skønhed, der ældes med ynde

Gentiana - Alpin skønhed, der ældes med ynde

Klar og blå som septemberhimlen med lette, hvide stænk – Gentiana er et dejligt bekendtskab i sensommerhaven, hvor den lyser op med sin smukke, klare farve

Allerede fra april kan du nyde den lille alpine skønhed med de yppige, klokkeformede blomster. Og glæden over det dybblå farvespil vil ikke bare strække sig hen over sommer og efterår, men vende tilbage til august året efter, for Gentiana er en staude og dermed vinterhårdfør.

Den er meget velegnet til krukker og bede på grund af sin store holdbarhed og har da også som kuriosum ry for at ”ældes med ynde”, fordi dens blomstring og afblomstring sker meget harmonisk.

Åbner og lukker blomsten
Oprindelig vokser Gentiana i bjergområder, hvor den trives med kølige nætter og varme, solrige dage. En af de ting, der kendetegner Gentiana er, at den lukker blomsterne sammen om natten for så at folde dem ud igen, når det bliver dagslys.

Den plante, du køber i butikkerne, er en forædlet udgave af den alpine med forbedrede egenskaber og tilpasset vores breddegrader, men den lukker og åbner stadig blomsterne i takt med temperatur og lys. Og det gælder, hvad enten den står udenfor eller anvendes som stueplante indenfor, hvor den vil trives på en lys placering.

De nye, forbedrede sorter udmærker sig desuden ved at glide over i en grønlig farve efter blomstringen, hvorved prydværdi og holdbarhed forlænges.

For yderligere information kontakt:
Floradania Marketing A/S, tel.: +45 6592 6266, email: marketing-@-floradania.dk

Relaterede planter:

Instagram