Floradania.dk: Forår i en fart

Forår i en fart

Når jul og nytår er ovre, kan det kun gå for langsomt med at blive forår. Kom flyvende fra start, og forny boligen med dejlige forårsblomster i friske farver

Januars frost og kulde vækker forårsfornemmelser indenfor, og lige nu er der et stort udbud af farverige planter, der kan sætte kolorit på indretningen – ja ,faktisk kan du skabe forår i alle rum med forskellige forårsbebudere.

Farvestrålende ranunkler
En af de mest farvestrålende i flokken af tidlige forårsplanter er ranunkel, hvis farveskala spænder over kridhvid til solgul og dyb rød. Du får den bedste oplevelse med ranunkler, hvis de placeres køligt, og de vil stortrives i fx en udestue, vindfang e.lign., hvor du kan arrangere dem gruppevis i et fad eller lade dem optræde enkeltvis.

Hvis du vælger at have ranunkler som den spædeste velkomsthilsen ved fordøren, er det også muligt. Blot skal du huske at beskytte planterne, hvis det pludselig sætter ind med hård frost. Med den rette placering og pasning har du glæde af ranunklerne, til det "rigtige" forår sætter ind.

Pift boligen op med Primula
Primula er en anden populær og charmerende forårsbebuder, der kan være med til at pifte den vintertrætte bolig op. En af de mest kendte typer er storblomstret kodriver, Primula vulgaris, der findes i et utal af dejlige, klare farver, og hvis form på blomsten kan være med til at tilføre boligen et anderledes nyt og frisk udtryk.

En duft af forår
Mange af de tidlige forårsplanter har også duft. Jo køligere du fx placerer Primula, des mere dufter blomsterne. Mens jaminens intense blomsterduft går lige under huden, kan løgvækster som fx hyacinth og tazetter også sprede en dejlig duft i stuerne for så at blive plantet ud, når det ikke længere fryser.

Så du behøver ikke at sukke alt for dybt efter forår, for i grunden skal der ikke så meget til for at bringe forårsstemningen ind i boligen.

Instagram