Floradania.dk: Forår i boligen

Forår i boligen

Når juletræet er båret ud, og julestjernerne hænger med hovedet, vokser længslen efter forårets friskhed og frodighed. Inviter de første forårsbebudere indenfor og få humøret et par grader op

Ofte er det en pludselig sansepåvirkning, som ubevidst fremkalder følelsen af forår, duftene og farvefloret. Det kan være synet af spæde, små vinter-gækker, krokus eller iris, der titter frem, eller glade, farvestrålende storblomstrede kodrivere, Primula vulgaris, som lyser i gadebilledet op på en kold og trist vinterdag.

Hold fast i det øjeblik, og tag foråret med hjem, hvor du dyrke det indendørs længe før, at kalenderen fortæller, det er forår.

Løg ude og inde
Løgvækster er fra naturens hånd skabt til lave temperaturer, så der kommer for alvor gang i udviklingen, når du inviterer dem indenfor i varmen, hvor blomsterne vil folde sig ud, som om det virkelig var forår. Løgvækster holder længst, hvis du stiller dem lyst og køligt, og fryser det ikke mere, kan du sagtens plante dem ud i en krukke ved fordøren, hvor du kan nyde synet af dem i ugevis.

Forår i farver
Storblomstrede kodrivere byder på en bred palette af forårsfriske farver. Fra den oprindelige gule over sarte pastelfarver til stærke kontrastfarver til de nyere populære teglfarvende, brændte farvenuancer. Derudover findes der også en bred vifte af specialsorter såsom frynsede og dobbeltblomstrede samt miniplanter, så der er frit valg på alle hylder.

Kodrivernes velduftende blomster holder længe, hvis de placeres lyst og gerne køligt, og når det ikke længere fryser udenfor, kan de plantes ud og lyse op ved indgangspartiet i selskab med fx løgvækster.

En duft af forår
I det hele taget er dufte stærke sansepåvirkninger, som helt spontant kan fremkalde forårsfornemmelser, når du mindst venter det. Mangeblomstret jasmin, Jasminum polyanthum, har sin helt egen inciterende måde at give boligen et strejf af forårsstemning på, og når de snehvide blomster spreder den dejligste sommerduft i stuen, kan selv ikke vinterscenariet udenfor fordrive den følelse.

Downloads:
FD01_11_DK.rtf42 Ki

Instagram