Floradania.dk: Flest Kalanchoe produceres i Danmark

Flest Kalanchoe produceres i Danmark

Årtiers arbejde med forædling og udvikling har givet danske gartnere et stort forspring i produktionen af den meget populære, holdbare og hårdføre plante. I 2009 indtog den atter førstepladsen over flest producerede planter i Danmark med 41 mio.

Kalanchoe inde og ude
Man kan møde den vildtvoksende i den tropiske og subtropiske del af Afrika og på Madagaskar. Men man støder på den i millionvis, hele året og over hele Europa, som moderigtig plante til både inde og ude.

Der er altid en plante, der passer til lejligheden. Når julen nærmer sig, er det oplagt at forelske sig i farverne rød og pink, mens snehvid er meget populær om vinteren, gul er til påske og fuld knald på farverne, når sommeren banker på døren.

Og det er ikke mindst plantens meget nøjsomme krav til pasning, der har gjort Kalanchoe til et hit hos forbrugere på tværs af alle livsstilsformer og aldersgrupper. Kombineret med en målrettet forædling af planter, hvor både farver og former matcher de nyeste trends.

Udviklingen af særligt hårdføre typer har i de seneste år også gjort Kalanchoe til en meget eftertragtet udendørsplante i Nordeuropa til krukker og bede, hvor den tåler både regn og blæst, sol og tørke, men dog ikke frost.

Velkommen til Kalanchoeland
I tidernes morgen blev planten dyrket til afskæring, men i 1930’erne så man Kalanchoe markedsført som en stueplante. Det er mere end 40 år siden, at danske gartnere for første gang så mulighederne, og i dag produceres der 41 millioner eksemplarer i Danmark.

Forædling og udvikling
Gennem de seneste 25 år er det også i Danmark, at verdens vel nok mest innovative udviklingsarbejde har fundet sted. Det er et arbejde, der både kræver erfaring, trendfornemmelse og tålmodighed. Ud af 1.000 krydsninger kommer der ca. 40.000 frøplanter, som typisk resulterer i 3 nye sorter efter 3-4 års test.

Og det er ikke kun farvespektret, der fornyes og udvides, der er også tale om nye serier af planter, der bryder med det kendte, karakteristiske udtryk.

Fakta om Kalanchoe:
Kaldes også koraltop eller brændende kærlighed. I Danmark blev der i 2009 produceret 41,0 mio. planter. Kalanchoe er den plante, der er blevet produceret flest af i Danmark de sidste tre år.
Kilde: Floradania Marketings Top 14 liste.

Downloads:
FD45_DK.rtf37 Ki

Instagram