Floradania.dk: Farveglæde i efterårets indretning

Farveglæde i efterårets indretning

Efteråret er lige om hjørnet, og selv om mange endnu kan glæde sig over havens blomster, er det tid at rykke indendørs. Og det er tid til at vælge nye potteplanter med farver, der kan lyse op i interiøret.

Netop i overgangen mellem sommer og vinter kalder på farver, og der er mange smukke og farveglade potteplanter at vælge imellem Vi har samlet et lille udvalg af planter til efterårsboligen, men der er mange flere at vælge imellem. De har næsten alle det til fælles, at de er farverige og nemme at passe. Schlumbergera, Euphorbia og Capsicum er hver især garanti for en farvefest, mens Callisia mener taler til den blide, lidt feminine oplevelse med sin smukke grønne farve.

De kan stå alene i en potte, men sættes flere sammen i en større potte eller på et fad, vil de danne en smuk farveoase i interiøret – uanset om de står i en vindueskarm, på et bord eller på gulvet i en krukke.

De danske gartnerier bugner af skønne planter til efterårssæsonen. Tag en snak med din leverandør/grossist om spændende efterårsplanter til butikken og dine kunder.
Det er højsæson for stueplanter, og vælges de rigtige, er der med garanti også alle muligheder for en god afsætning.

Skab et tema med ”Farver i efterårsstuen” i butikken. Præsenter planterne i passende krukker og potter. Skab et glad farveområde med planter i butikken – gerne på en måde, som kan inspirere kunderne til at se, hvad de også kan gøre hjemme. Fortæl historien om disse planter, og hvordan man bedst passer dem.

Schlumbergera

Efterårskaktus er garanti for farvefest med sine stærke farver. Planterne findes i en smuk vifte af farver, der spænder fra de sarteste pasteller i creme og gul til den intense pink, rød, orange eller lilla, og dermed spændende for enhver boligindretning. Schlumbergera er nem at passe på en lys placering uden direkte sol og med moderat vanding.

Callisia

Callisia er en sød og feminin sukkulent med et mylder af små, hjerteformede, grønne blade, der sidder helt tæt på de slyngende skud. Den trives på en lysplacering uden direkte sol. Lad den gerne tørre let ud mellem vandingerne.

Euphorbia milii

Kristi Tornekrone er en klassiker blandt potteplanter, og med en løbende produktudvikling er der mange muligheder at vælge imellem m.h.t. både anvendelse, farver og størrelse. Planten findes i en lang række blide og stærke farver. Euphorbia milii tåler fuld sol og lad pottejorden tørre ud mellem hver vanding. Undgå overvanding.

Capsicum annuum

Prydpeber er en dekorativ og anderledes potteplante med små peberfrugter i toppen af skuddene. Frugterne findes i intense farver i gule, orange, røde, sorte og blåviolette nuancer. Frugterne skifter farve under modningen. Prydpeber placeres lyst. Vand moderat og lad jorden tørre ud mellem vandingerne. Capsicum er en en-årig plante.

Instagram