Floradania.dk: Få ’value for money’ ved dit plantekøb

Få ’value for money’ ved dit plantekøb

Nogle planter er skabt til indendørs brug, mens andre trives bedst udenfor – og så er der dem, der kan klare begge dele

Campanula eller klokkeblomst er en af de planter, som kan nydes både indendørs og udendørs. Jens Pedersen fra Gartneriet Tvillingegaarden ved Odense, en af Danmarks store producenter af Campanula portenschlagiana, udtaler,

-          Plantens succes skyldes først og fremmest, at den er dekorativ både inde og ude, og så er den utrolig hårdfør, i og med at det er en staude, som kan tåle frost og komme igen år efter år.

Campanula kan sagtens overvintre i krukker, men er her lidt mere udsat, end hvis den plantes i jorden. Ikke så meget på grund af frosten, men af risikoen for at tørre ud, når det fryser hårdt.

Nøglen til fremtiden
Ud over dens alsidige anvendelsesmuligheder findes der samtidig rigtig mange typer inden for Campanula, så der er altid en farve – blå, hvid eller pastel rosa – og blomstertype – enkelt eller dobbelt – som kan passe ind i boligen eller krukken.

Og der sker også rigtig meget på innovationssiden inden for Campanula. Hos Tvillingegaarden har man haft sin egen forædlingsafdeling i 3-4 år, og de nyheder, der blev præsenteret på Europas største plantemesse, IPM, som netop er afholdt, er et resultat af den produktudvikling.

-          I dag er det meget vigtigt at have sit eget materiale, for retten til generne er samtidig nøglen til fremtiden! Naturligt harmoniske planter i rene, klare farver, der ikke mister gløden efter nogle uger ude hos forbrugeren, er Tvillingegaardens målsætning,

slutter Jens Pedersen.

Hortensia – et hot hit
En anden plante, der ligeledes kan nydes indendørs og efterfølgende udendørs er hortensia, der i takt med inddragelsen af haven som rum har oplevet en veritabel renæssance og er blevet utrolig populær som prydplante hos den moderne forbruger.

Hortensia kan udplantes i krukker fra april til oktober, når der ikke længere er nattefrost. Det er en god idé at beskytte hortensia mod vinterens frost og udtørring, så stil derfor krukkerne på et beskyttet sted, fx i garagen, i vinterperioden. Udplantes hortensia direkte i et af havens bede, vil den med tiden udvikle sig til en lav busk.

Så du kan få det hele for det halve – året rundt!

Faktaboks:
Nye Campanula typer på markedet de seneste år:

Campanula Wild Ocean(N)  og Campanula Little Blue Ocean(N) fra Gartneriet Thoruplund, se www.thoruplund.dk .
Campanula portenschlagiana ´Dark Royal´ og Campanula portenschlagiana ´White Royal´ fra Gartneriet Tvillingegaarden, se www.tvillingegaarden.dk
Campanula medium og Campanula takesimana fra Gartneriet PKM, se www.pkm.dk

Download HQ

Downloads:
Faa_Value_-_DK_02.rtf57 Ki

Instagram