Floradania.dk: Dyrk-selv pizza

Dyrk-selv pizza

Skab den ultimative sommerhygge på terrassen med hjemmelavet pizza tilberedt med hjemmedyrkede grønsager. Bedre fås det ikke!

Pizza er gået rent ind hos den moderne børnefamilie og tilberedt med de rigtige råvarer, er det både sund og lækker mad.

Urban Gardening – Haven i byen
Mange forbrugere er blevet mere bevidste om, hvad de putter i munden, og det kan bl.a. aflæses på den stigende interesse for grow-your-own eller urban gardening kulturen. Udefra handler det om at være selvforsynende og dyrke sine egne grønsager hjemme i haven, på altanen eller terrassen, mens det på et dybere plan har noget med nærhed, autenticitet og omtanke for miljøet at gøre.

Nyttehaven - Sundt og sjovt børnearbejde
Det er sunde og gode værdier at give videre til næste generation, og hvis du bruger en konkret case som fx pizza lavet helt fra bunden og involverer de yngste, kan klima- og kvalitetsbevidsthed nærmest leges ind.

Selve forarbejdet med at anlægge nyttehaven og passe krydderurterne og grønsagerne, mens de gror til, er en stor del af fornøjelsen. Det skaber både begejstring og ansvarsfølelse hos børnene, når de selv er med i hele processen, og så snart man begynder at høste afgrøden, bliver indstillingen til at spise grønt også tit en helt anden.

Har du ikke drivhus eller bare ikke tid til at gøre det hele fra bunden, kan du købe krydderurter og grønsagsplanter lige til at plante ud i krukker eller bede og selv opleve glæden ved at se, hvordan fx tomater og chilipeber kvitterer flittigt.

Pizzeria i haven
Med friske grønsager og krydderurter lige ved hånden er det en smal sag at lave sin egen pizza med hjemmelavet tomatsovs.

Pluk de friske tomater og tilbered en fortryllende tomatsovs med frisk oregano og hvidløg, hvor bare duften leder tankerne hen på sol og sommer. Lad børnene være med til at pynte pizzaen med frisk basilikum og peberfrugter, og du kan være sikker på, at der bliver spist op den dag!

Billedtekst: Hjemmegjort pizza er et sjovt og sundt projekt for hele familien.

Fuldend middagen med en dejlig forfriskende iste med frisk mynte:
Bland en håndfuld frisk mynte med 500 g sukker, 4 økologiske, halverede citroner og 3 liter kogende vand i en stor gryde eller skål. Smag drikken til. Lad den trække i 1-2 timer, og si derefter krydderurter og citroner fra. Hældes på rengjorte, skoldede flasker. Fortyndes i forholdet ¼. Kan holde sig 4 dage i køleskabet. Smagen kan varieres med de mange forskellige slags mynter, der findes, som fx jordbær og chokolade.

Se også www.floradania.dk / Livsstilstyper / Inspirationsfilm

Italiensk pizza:
(4 personer)
25 g gær
2 dl vand
1 spsk. olie
½ tsk. salt
330 g mel

Opløs gæren i lunkent vand. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen godt. Hæver ½ time.  Rulles ud og fyldet kommes på. Efterhæver 20 min. Bages ved 220 gr. i 25 min.

Tip til den travle!
Lav pizzadejen dagen før med den halve mængde gær, og lad den langtidshæve, det sparer tid og er godt for fordøjelsen. Lav dobbelt portion af tomatsovsen, og frys halvdelen ned, så er halvdelen af arbejdet gjort næste gang.

Downloads:
DK_floradania.dk_01.rtf39 Ki

Instagram