Floradania.dk: Den kapske margerit er et hit i haven

Den kapske margerit er et hit i haven

Det er ikke så underligt, at den kapske margerit – eller Osteospermum på latin – er blevet én af sommertidens mest populære planter i de europæiske haver, krukker og altankasser. Uanset modens omskiftelige krav til aktuelle farver, er der altid en Osteospermum, der rammer plet.

Med 30 forskellige farver fordelt på mere end 100 forskellige sorter er hele farvepaletten repræsenteret – fra de sarteste pasteller som creme, sart gul, fersken og rosa til skarp solgul, orange, mørkviolet eller to-farvet brændt orange-rød.

Overdådig og nem i haven
Det er ikke kun de mange muligheder for at vælge farver, der har gjort den frodige margerit til havefolkets yndling. Osteospermum er også én af de mest hårdføre udplantningsplanter, der findes, og den blomstrer overdådigt med et minimum af pasning fra maj til frosten sætter ind. Blomsterne er store, farvestrålende kurvblomster, der kan dække den kompakte, urteagtige plante helt, når de springer ud.

Den trives bedst i direkte sol eller let skygge, og hvis den vandes et par gange efter udplantningen i havens bede, udvikler planten et rodnet, der er så kraftigt, at det ikke er nødvendigt at vande mere resten af sommeren. Men gødning ca. hver anden gang vil være gavnligt.

Farvestrålende flader i krukkevis
Når den kapske margerit udplantes i krukker eller altankasser, er det vigtigt, at der er tilstrækkelig plads til det kraftige rodnet kan udvikle sig sommeren igennem. Plant dem gerne i krukker med min. 30 cm i diameter, og sørg for, at der er 5-8 cm mellem planterne. For at sikre, at planten blomstrer hele tiden, er det nødvendigt at krukkerne vandes og gødes godt hele sommeren. Udtørring vil resultere i manglende blomstring.

Krukkerne bliver smukkere, hvis de visne blomster jævnligt nippes af, men det kan ikke betale sig at gemme den kapske margerit vinteren over.

En afrikansk specialitet fra Danmark
Den kapske margerit stammer oprindeligt fra det sydlige Afrika. Siden introduktionen som prydplante i to forskellige farver i starten af 1980’erne, har danske gartnerier gennem et særdeles vellykket udviklingsarbejde erobret positionen som verdens førende forædlere af den hårdføre plante.

Dræbersnegle angriber tilsyneladende ikke Osteospermum. Derfor er den kapske margerit et godt valg, hvis du foretrækker udplantningsplanter, du kan have i fred for sneglene. Det har også vist sig, at rådyr går uden om planten.

For yderligere oplysninger kontakt:
Floradania Marketing A/S, tlf. 6592 6266, email: marketing-@-floradania.dk

Billedtekst: Osteospermum og lavendel
Billedtekst: Osteospermum og roser
Billedtekst: Osteospermum med lavendel og CampanulaRelaterede planter:

Instagram