Floradania.dk: Asters på en ny måde

Asters på en ny måde

Fra landbohaver til moderne byhaver.

Asters, Aster novi-belgii, er en af de blomster, der altid har været selvskrevet i både landbohavens overdådige staudebed og byhavens romantiske blomsterhjørne. Når de fleste af havens blomster mistede glansen, stod høje asters og lyste op med skyer af violette blomster mod den blå sensommer-himmel. Lige til frosten kom, blev de ved og satte et værdigt punktum for sommeren.

Alle de gode egenskaber har asters selvfølgelig den dag i dag. Men der er kommet flere til, så nu hører asters ikke bare hjemme i staudebedet. Plant dem i krukker og kummer eller brug dem i staudebedet, hvor der mangler farve i sensom-meren. Asters er den dag i dag så selvskrevne i sensommerhaven som nogensinde.

Samtidig er der kommet stribevis af nye blomsterfarver til. Asters er ikke længere bare blå men også røde, pink, violette, lilla og hvide. De mange nuancer i den blå og røde del af farvespektret klæder hinanden, så du kan skabe flotte og harmoniske tone-i-tone farvekombinationer med asters alene eller sammen med andre af sensommerens smukke blomster som hebe, roser og sommerfuglelavendler.

Et par gode råd
Når du planter asters i krukker, er det en god idé at plante tæt, så du får en flot helhed med det samme. Plant dem i en god krukkemuld og sørg for, at der et godt dræn i krukken.

Der vil komme regnfulde perioder i løbet af sensommeren, og da er det vigtigt, at overskydende vand kan løbe væk, for planterne tåler ikke at soppe i vand. Omvendt er det også vigtigt at vande asters regelmæssigt, for udtørring tager hurtigt pynten af blomsterne.

Stil dine sensommerkrukker et lyst og solrigt sted, hvor du kan glæde dig over dem hver dag. Så trækker du sommeren lidt i langdrag. Du forlænger blomstringsperioden, hvis du kniber de visne blomster af efterhånden.

Relaterede planter:

Instagram